Vstup pouze pro odborníky

Vstupujete na stránky, které jsou určeny odborníkům ve smyslu § 2a zákona č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy, v platném znění. Prohlašuji, že jsem se seznámil/a s definicí odborník dle § 2a zákona č. 40/1995 Sb. a že jsem odborníkem ve smyslu této definice. Potvrzuji, že jsem se seznámil s riziky, jimž se jiná osoba než odborník, vystavuje, pokud vstoupí na stránky určené převážně pro odborníky.

Nutridrink PlantBased - základní informace a úhrada

Představujeme naši první rostlinnou výživu k popíjení.

  • Vzhledem k tomu, že počet lidí, tím pádem i pacientů upřednostňujících nemléčnou rostlinnou stravu roste1,2 a my si uvědomujeme individuální potřebu řešení nutričních potřeb Vašich pacientů, přinášíme na trh jedinečný rostlinný přípravek Nutridrink PlantBased.
  • Nutridrink PlantBased je vysokoenergetická nutričně kompletní výživa s mixem kvalitních hrachových a sójových proteinu.
  • Nutridrink PlantBased je nemléčná výživa k popíjení, vhodná pro pacienty s intolerancí laktózy a lepku a vegany. 

Nutridrink PlantBased je dostupný ve 2 vynikajících příchutích:

  • s příchutí mango/marakuja
  • s příchutí kávy

Nutridrink PlantBased je od 1.9.2023 hrazen ze zdravotního pojištění a lékaři s funkční licencí F016 a onkologové ho mohou předepsat na recept.

Doporučené dávkování a doporučení pro pacienty jak Nutridrink PlantBased užívat:

Denní příjem je stanoven na1-3 lahvičky k doplnění běžné stravy, 5-7 lahviček denně jako jediný zdroj výživy. Vhodný jako jediný zdroj výživy. Nevhodný pro děti do 3 let věku. Při podávání dětem od 3 let je nutno dbát zvýšené opatrnosti a dohled dietologa či lékaŕe.

 


 

* Splňuje aminokyselinový referenční profil doporučený FAO 2013 pro dospělé a má PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score ) na hodnotě 14-6. PDCAAS je metoda pro hodnocení kvality proteinů, která je uznávána FAO a WHO.

Reference: 1. Melina V, Craig W, Levin S. Position of the Academy of Nutrition and Dietetics: Vegetarian Diets. J Acad Nutr Diet. 2016; 116(12):1970-1980. 2. https://www.vegansociety.com/news/media/statistics/worldwide. Accessed Aug 23, 2023. 3. https://www.sukl.cz/sukl/seznam-cen-a-uhrad-lp-pzlu-k-1-8-2023. Accessed August 1, 2023. 4. Rutherfurd SM, Fanning AC, Miller B, et al. Protein digestibility-corrected amino acid scores and digestible indispensable amino acid scores differentially describe protein quality in growing male rats. J Nutr. 2015 Feb; 145(2):372-379.  5.  Yang H, Guerin-Deremaux L, Zhou L, et al. Evaluation of nutritional quality of a novel pea protein. Agro Food Ind Hi Tech. 2012; 23:8-10. 6. Dietary protein quality evaluation in human nutrition. Report of an FAQ Expert Consultation. FAO Food Nutr Pap. 2013; 92:1-66. 

Odběr novinek Nutricia Odběr novinek

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů.

Napište nám